Maker Faire este un festival tehnologic, care promovează creatorii din orice domeniu, începând cu știința și ingineria și, finisând cu IT-ul și meșteșugăritul.
Primul eveniment de acest gen a fost organizat în California, în anul 2012, iar acum, Maker Faire a ajuns și în Moldova.
În data de 10 iunie 2023, va avea loc a treia ediție a celui mai mare festival tehnologic pentru întreaga familie – Chișinău Maker Faire 2023.

Cine este un maker și ce fel de proiecte sunt corespunzătoare pentru a participa la un Maker Faire? Vezi filmulețul și află care sunt trăsăturile care îl definesc pe orice Maker.

 

Makerii se pot înscrie până la data de 10 septembrie, completând formularul de înscriere în românărusă sau engleză.

Categorii de makeri ce pot participa la Maker Faire.

  • Makeri – persoane cu proiecte proprii pentru expoziție. Aceștia pot fi din domenii precum inginerie, știință, artă, meșteșug
  • Designeri de produse – persoane fizice sau companii care creează produse noi.
  • Makeri comerciali – persoane sau companii care vor să vândă produse artizanale, producători de kit-uri tehnologice și chiar concesionari de produse alimentare.
  • Facilitatori la workshop-uri sau masterclass-uri ce țin de electronică, boarduri programabile, ateliere pentru copii. Persoane ce optează pentru facilitarea la ateliere, lecții sau discuții la panel.

La ediția festivalului Chișinău Maker Faire 2023 va fi pregătită o zonă de expoziție cu proiecte tehnologice, zonă de workshop-uri, zonă de masterclass-uri, zonă cu târg de cariere, zona de gaming și zona de prezentări cu vorbitori locali și interanționali.

Scopul festivalului este ca fiecare vizitator să se simtă maker și să experimenteze direct procesul de creare a unor obiecte sau funcționarea unor tehnologii.