Chișinău Mini Maker Faire revine în 2018 cu cea de-a doua ediție. Cel mai mare festival tehnologic la Chișinău va avea loc la 13 octombrie 2018.

Maker Faire este cel mai mare festival tehnologic internațional, unde creatorii și inovatorii își prezintă creațiile și împărtășesc cele învățate în cadrul unui iarmaroc atractiv pentru persoane de toate vârstele. Scopul acestui eveniment este de a informa, conecta și extinde comunitatea de entuziaști în tehnologie, creatori și inovatori.

Primul eveniment Maker Faire a fost organizat în California în 2012, iar primul Chișinău Mini Maker Faire a fost în mai 2017. Participarea la acest eveniment este liberă și gratuită. Pentru alte detalii, accesează: Chișinău Mini Maker Faire.

Trebuie să vezi ce este un Maker Faire ca să înțelegi atmosfera lui în totalitate! Evenimentul are menirea să sporească vizibilitatea proiectelor și ideilor neobișnuite. Maker Faire este interactiv și educațional în diverse feluri, unde fiecare poate să încerce lucruri noi și să înțeleagă că poate să își extindă propriile capacități.

Chișinău Mini Maker Faire este organizat de către FabLab Chișinău, un spațiu de lucru colaborativ dotat cu instrumente și echipamente de prototipare pentru ingineri, designeri, artiști, arhitecți și toți cei interesați de tehnologie.

Dacă vrei să participi cu proiectul tău în cardul festivalului, aplică aici: https://chisinau.makerfaire.com/call-for-makers/

În cadrul primei ediții a festivalului va fi o zonă de expoziție cu proiecte tehnologice, instalații interactive, zonă cu workshop-uri și zonă de masterclass-uri, cu implicare a makerilor atât locali cât și internaționali. Festivalul oferă oportunitatea de a vedea oamenii fiind mai mult decât consumatori – sunt productivi, sunt creatori. Toți sunt makeri iar lumea este creația. Notează-ți în agendă data de 13 octombrie, să faci neapărat o vizită la Chișinău Mini Maker Faire 2018!